nieuws

Richtlijn voor alarmtransmissie over IP-netwerken

beveiliging

3 juli 2012 wordt de Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 8136 ‘Alarmtransmissie over IP-netwerken’ gepresenteerd. Dit gebeurt tijdens een informatiemiddag van NEN, door leden van de taakgroep Alarmtransmissie.

Praktijkrichtlijn NPR 8136 is een leidraad voor het ontwerp, de installatie, inspectie en het onderhoud van netwerken voor alarmtransmissie. Met de publicatie van NPR 8136  komt het ’Advies Alarmtransmissie over IP-Netwerken’ te vervallen.

Norm

De richtlijn is gebaseerd op de Europese norm voor alarmtransmissiesystemen NEN-EN 50136-1. Deze werd in januari gepubliceerd. De norm maakt duidelijk aan welke prestatie-eisen de communicatie tussen een alarmoverdrager in een risicolocatie en de alarmontvanger in een alarmcentrale moet worden voldaan.

Dual-path

Belangrijkste vernieuwing in NEN-EN 50136 1 is het zogenaamde Dual-path-principe voor alarmtransmissie. NPR 8136 beschrijft hiervoor de technische oplossingen. 

Kijk voor meer informatie over de bijeenkomst van 3 juli op de site van NEN.

Reageer op dit artikel