nieuws

“Smart grids en elektrisch vervoer zijn kansen voor de installateur”

beveiliging

De ontwikkeling naar elektrisch vervoer en smart grids is een grote kans voor elektrotechnisch installateurs. Dat vindt Marjolein Ruijgrok. Marjolein trad onlangs in dienst bij Uneto-VNI als manager van de vakgroepen Elektro Installatiebedrijf en Beheer en Inspectie.

“Smart grids en elektrisch vervoer zijn kansen voor de installateur”

De nieuwe vakgroepmanager ziet het als haar missie om in te spelen op de behoeften van de leden van de Vakgroepen Elektro Installatiebedrijf (ruim 1.200 leden) en Beheer en Inspectie (80 leden).

Decentrale energieopwekking

Marjolein Ruijgrok: “Deze vakgroepen staan voor grote uitdagingen, zoals de ontwikkeling naar decentrale energieopwekking en het toenemend belang van de veiligheid van elektrotechnische installaties. Als vakgroepmanager ga ik projecten uitvoeren die de leden helpen om hun marktpositie hierin te versterken. Daarbij past ook een intensieve samenwerking met de elektrotechnische industrie.”

Elektrisch vervoer en smart grids

Volgens Ruijgrok is vooral de ontwikkeling naar elektrisch vervoer en smart grids een grote kans voor elektrotechnisch installateurs. “Uneto-VNI heeft speciaal voor dit thema een bestuurscommissie ingesteld die ik ga begeleiden. De commissie heeft als doel om de marktkansen die deze trend oplevert ten gunste te laten komen van de installatiesector. Dat gebeurt bijvoorbeeld door kennis op te bouwen en te delen.”

Bouwend Nederland en VNO-NCW

Ruijgrok kijkt uit naar de samenwerking met ondernemers in de branche. “Ik voel me thuis in een ondernemende omgeving. Eerder werkte ik al voor organisaties die raakvlakken hebben met Uneto-VNI, zoals Bouwend Nederland en VNO-NCW. Daar hield ik me vooral bezig met regionale belangenbehartiging op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt.”

Lees ook:

Uneto-VNI positief over duurzame ambities in regeerakkoord


Reageer op dit artikel