nieuws

Slimme energiecomputer Wendy wint IIR Smart Grid Award

beveiliging

Flexicontrol wint met Wendy de IIR Smart Grid Award 2013. Wendy is een slimme energiecomputer.

Slimme energiecomputer Wendy wint IIR Smart Grid Award

Wendy werd eergisteren door de jury tot winnaar uitgeroepen. Dit gebeurde tijdens de conferentie Slimme Energie Infrastructuur 2013. Andere genomineerden waren Drebbl en Reggestroom. René Balvers, directeur Flexicontrol: “We krijgen nu de kans om te laten zien wat Wendy kan betekenen voor elke woning in Nederland.”

Jouw Energie Moment

Op dit moment maken ongeveer 100 huishoudens in Zwolle al gebruik van Wendy. De huishoudens doen mee aan het smart grid pilot-project ‘Jouw Energie Moment’.

René Balvers: “In combinatie met een in-huis touchscreen, vormt Wendy daar het hart van een geavanceerd systeem. Het systeem maakt het mogelijk energie zo efficiënt en bewust mogelijk te gebruiken. De ervaringen van de bewoners in Zwolle zijn positief.”

Behoeften vervullen

De rol die Wendy speelt bij het pilot-project is volgens René Balvers nog maar het begin. “Wendy is bedacht en ontwikkeld om alle behoeften op gebied van gebouwgebonden automatisering te vervullen. Van domoticatoepassingen tot solar monitoring en beveiliging van de woning en het gehele perceel.”

Wendy als woningbestuurder

Wendy kan ook de ‘bestuurder’ van de woning zijn. Wendy zorgt bijvoorbeeld voor veiligheid, door met verlichting aanwezigheid te simuleren. Ook draagt Wendy bij aan energiebesparing. Door bijvoorbeeld tijdig de vloerverwarmingspomp te schakelen, gaat de verwarming lager zodra dat kan.

Reageer op dit artikel