nieuws

ProRail zoekt slimme ideeën voor veilige overwegen

beveiliging

ProRail zoekt slimme ideeën voor veilige overwegen
ProRail

ProRail zoekt slimme, innovatieve, handige manieren om niet actief beveiligde overwegen (NABO’s) veiliger te maken. De spoorbeheerder kan daarbij hulp gebruiken van creatieve geesten, out-of-the-box-denkers en innovatieve technici.

ProRail denkt aan oplossingerichtingen die weggebruikers er (beter) op attenderen dat ze een overweg naderen, extra waarschuwen voor een naderede trein of extra beveiligingen van de overweg zelf. De beste ideeën worden in pilots getest om duidelijk te krijgen welk effect ze hebben, of ze aanslaan bij weggebruikers en of ze in de praktijk toegepast kunnen worden. Zo ontwikkelt een idee zich stapsgewijs samen met partijen tot een bruikbaar concept voor overwegen. Na iedere stap volgt een evaluatie en krijgen geselecteerde partijen betaald voor hun werkzaamheden. 

Lees hier op TenderNed meer over deze aanbesteding en de infobijeenkomst.

Reageer op dit artikel