partner nieuws

Projectering zorgt voor optimale brandveiligheid

beveiliging

Woningen brandveilig maken lijkt eenvoudig: installeer een aantal kwaliteitsmelders zodat bewoners tijdig kunnen vluchten en je bent klaar. Niets is echter minder waar. Eén onjuist geïnstalleerde melder kan al zorgen voor een verkeerde afloop. Projectering helpt.

Projectering zorgt voor optimale brandveiligheid

Als je brandveilige woningen realiseert volgens het bouwbesluit voldoe je in ieder geval aan de basiseisen. Ongetwijfeld ben je op de hoogte van de regels en eisen omtrent brandveilig bouwen en wonen. Maar wist je ook dat er speciale regelingen zijn voor bijvoorbeeld studentenwoningen of voor gebouwen met meerdere woonlagen? Bij complexere situaties is er vaak onvoldoende juiste kennis.

Projectering: verantwoord installeren zonder zorgen

Dit is waar projectering begint. Samen met de specialisten van Hemmink stel je de beste oplossing voor jouw specifieke situatie vast. Voldoen aan de wetgeving en maximale (vlucht)veiligheid realiseren, zijn twee belangrijke punten. Een projectering is een praktisch hulpmiddel tijdens de installatie, maar is ook te gebruiken voor verantwoording aan derden. Denk hierbij aan de aannemer, woningcorporatie, bewonerscommissie (VVE), een gemeente of keurende brandweer, die allemaal willen zien dat een gebouw zo brandveilig mogelijk is. Wij realiseren een projectering in drie stappen: analyse, verkenning en voorstel.

Analyse tekeningen

Wij willen graag eerst een beeld krijgen van jouw situatie. Daarom start Hemmink met het analyseren van de tekeningen van het gebouw. Op basis van deze tekeningen krijgen wij inzicht in de indeling van de ruimte(n), de technische aspecten en de hoeveelheid vluchtwegen.

Verkenning

Vervolgens bespreken we samen de eisen en wensen voor het project. Hierin komen een aantal fundamentele onderwerpen aan bod, waaronder:

  • Het type voeding van de melder;
  • De mogelijkheid om een melder te lokaliseren of stil te zetten en permissies hiervoor;
  • Wel of geen externe melding bij alarm;
  • De mogelijkheid om een melder selectief in te leren;
  • Opties zoals AudioLINK, SmartLINK en stofcompensatie.

Voorstel

Jouw eisen zijn de basis van onze projectering. Aan de hand hiervan vermelden we onze melders en componenten op de tekeningen van het gebouw. Aanvullend hierop kun je een duidelijke uitleg over onze oplossing en producten tegemoet zien.

Kennispartner voor brandveiligheid

Veiligheid is ons vak! Daarom denkt Hemmink graag als kennispartner op het gebied van brandveiligheid met je mee. Samen bepalen we hoe je als installateur een zo veilig mogelijke leefomgeving creëert. Zelfs voor de meest complexe situaties hebben wij de kennis in huis. Bij plaatsing van meer dan 12 melders adviseren wij je om contact op te nemen met Hemmink; wij zorgen dan voor advies op maat. De juiste kennis is de basis voor zorgeloze brandveiligheid.

Wil je meer weten over projectering? Kijk dan op onze website www.eielectronics.nl

Reageer op dit artikel