nieuws

Belgisch zonnedak op Slimste Woning Nederland

digitalisering

De Slimste Woning van Nederland, een demowoning van de Stichting Smart Homes in Eindhoven, heeft een zonnedak gekregen. De pv-installatie is op maat gemaakt en geleverd door groothandel YPS uit het Belgische Neerpelt.

Belgisch zonnedak op Slimste Woning Nederland

YPS maakt elke pv-installatie op maat, zodat de panelen in de best mogelijke hellingshoek liggen en daarmee hun optimale rendement behalen. Bij de Slimste Woning zijn er acht modules op het platte dak geplaatst en veertien modules op de koepel.

Installatie

Het PV-systeem bestaat uit het montagesysteem Aeromount, 22 pv-modules van het merk Ningbo Qixin Solar en twee stuks type SB2500 van het merk SMA. Elke module heeft een vermogen van 240 Wp. Dit brengt de installatie tot een totaal vermogen van 5280 Wp en zal jaarlijks een gemiddeld 4488 kWh aan groene stroom opwekken.

Bevestiging

De modules op het platte dak zijn met het Aeromount standaardsysteem in de meest ideale hellingshoek gebracht. Bij de modules op de koepel zijn de profielen met speciale klemmen op de dakbedekking van de koepel bevestigd.

Slimste Woning

De pv-installatie past binnen het concept van de Slimste Woning, omdat zij bijdraagt aan de doelstelling van slim en duurzaam bouwen en wonen. De Slimste Woning is een demonstratie- en testwoning van de Stichting Smart Homes uit Eersel, en is voorzien van intelligente en hedendaagse technologie. De Slimste Woning is op afspraak te bezoeken.

Reageer op dit artikel