nieuws

BIM speelt rol bij realisatie protonenkliniek

digitalisering

Croon Elektrotechniek, Wolter & Dros en J.P. van Eesteren gaan een bijdrage leveren aan behandelcentrum HollandPTC. BIM speelt hierbij een belangrijke rol.

BIM speelt rol bij realisatie protonenkliniek

In het behandelcentrum komt medische apparatuur te staan die kankerpatiënten gaat behandelen met positief geladen protonen. Protonentherapie is een vorm van radiotherapie. Bij deze therapie kan straling uiterst nauwkeurig en met scherp begrensde dosisafgifte worden gegeven.

Instortvoorzieningen

Er is gekozen voor een speciaal betonmengsel. In het beton worden instortvoorzieningen voor de medische apparatuur verwerkt.

BIM & prefab

BIM-regisseur Mark Moerman: “We werken het hele project uit in een eigen BIM-model, van engineering tot en met de uitvoering. Vanuit dit BIM-model maken we prefab-installaties in de fabriek van Wolter & Dros. We assembleren de prefab elementen vooraf en controleren ze op maatvoering en kwaliteit.”

Strakke planning

De planning is strak. Integraal projectmanager Erik Schipper: “Op piekmomenten zetten we extra mensen in. Verder bouwen we het behandelcentrum in ploegen. We integreren de planning van Varian Medical Systems volledig in de projectplanning.”

De protonenkliniek opent in 2017 in Delft zijn deuren.  

Lees ook: Bim & Antoni van Leeuwenhoek

Reageer op dit artikel