nieuws

Slimme energietegels: met beweging energie opwekken

digitalisering

Lopend energie opwekken. De Smart Energy Floor is de eerste tegel ter wereld die kinetische energie (uit beweging) en zonne-energie omzet in elektriciteit. De vloer is geschikt als energiebron voor LED-verlichting, signage en serious gaming, maar ook om data te verzamelen in stedelijke omgevingen.

Slimme energietegels: met beweging energie opwekken

Het Rotterdamse bedrijf Energy Floors presenteert deze week zijn nieuwe Smart Energy Floor op SXSW, in Austin, Texas.

Stromen voetgangers

De Smart Energy Floor betrekt grote stromen voetgangers bij het produceren van duurzame energie. In het paviljoen zijn naast Energy Floors ook de Rotterdamse startups Offcourse en Tryst Energy aanwezig, evenals startups uit Amsterdam en Den Haag.

Prins Constantijn heeft in zijn rol als Nederlandse Startup Envoy zowel het paviljoen als het Take Over House gisteren geopend.

Reageer op dit artikel