nieuws

NEN richt normcommissie over Internet of Things op

digitalisering

NEN organiseert een startbijeenkomst over de oprichting van een normcommissie voor Internet of Things.

NEN richt normcommissie over Internet of Things op

De laatste twee jaar worden er steeds meer IoT-standaarden ontwikkeld, bij internationale standaardisatieorganisaties, consortia en alliances. Bij ISO en IEC startte een systemenintegratiegroep als ISO/IEC JTC 1/SC41. Deze technische groep gaat leiding geven aan ISO, IEC, JTC1 en andere entiteiten op het gebied van standaardisatie van IoT en gerelateerde technologieën.

Sensornetwerken

Het standaardisatiewerk van de nieuwe groep betreft onder andere sensor networks, IoT-architectuur, interoperabiliteit, wearables, industrial IoT, IoT trustworthiness en real time IoT.

Normcommissie IoT

Om de belangen van Nederlandse organisaties te vertegenwoordigen, start NEN met de oprichting van een normcommissie over IoT. Belanghebbenden kunnen meepraten en zo bijdragen aan de verdere ontwikkeling van IoT-standaarden door lid te worden van deze normcommissie.

IOT-standaarden

Deelname aan de normcommissie kan bijdragen aan onder andere de bepaling van de Nederlandse IoT-standaardisatie agenda. Ook is het mogelijk  invloed uit te oefenen op de inhoud van mondiale IoT-standaarden.

De startbijeenkomst van de normcommissie is vrijdag 8 september.

Reageer op dit artikel