partner nieuws

Is uw 3D-contentbibliotheek altijd up-to-date?

digitalisering

Is uw 3D-contentbibliotheek altijd up-to-date?

Steeds meer installateurs onderhouden zelf een bibliotheek met fabrikantspecifieke 3D-content. Het lijkt ideaal: content is in eigen beheer direct voorhanden.

De realiteit is echter dat productspecificaties veranderen en fabrikanten nieuwe producten introduceren. Handmatig de bibliotheek bijhouden kost dan veel tijd. Met slimme apps zoals de vernieuwde MEPcontent browser hoeven engineers zich hier niet meer druk over te maken.

Browsen in de projectomgeving

Het voordeel van de vernieuwde MEPcontent browser is dat engineers snel de content kunnen vinden die ze nodig hebben, zonder de projectomgeving te verlaten. Met deze app voor Revit en Autocad doorzoekt u snel de grootste BIM-bibliotheek voor MEP-engineers. Fabrikantspecifieke 3D-content om een BIM-project mee te verrijken is dus zo gedownload.

Bekijk hier een demonstratie van de vernieuwde browser

Nieuwe functionaliteiten

De MEPcontent browser is al een tijdje verkrijgbaar, maar onlangs uitgebreid met enkele nieuwe functionaliteiten. Zo is er nu ondersteuning toegevoegd voor ‘type catalog families’. Na het selecteren van het type kunt u de family nu direct in het project plaatsen.

Daarnaast is het navigeren in de browser nu nog makkelijker. Dankzij de knop ‘Terug naar overzicht’, keert u eenvoudig terug naar uw zoekresultaten of vorige overzicht.

Ten slotte kunt u snel en eenvoudig content aanvragen dankzij een knop en een formulier die aan de browser zijn toegevoegd.

Voor Revit en AutoCAD

De app is gratis verkrijgbaar op mepcontent.eu/apps en kan geopend worden in de Add-ins (Revit) of Plug-ins (AutoCAD) ribbon. De vernieuwde browser is compatibel met Revit en/of AutoCAD 2015 en hoger, dus ook met de nieuwe 2018-versies. In de browser vindt u dezelfde krachtige zoekmachine als op het MEPcontent-platform. Hierdoor vindt u snel de content die u nodig heeft.

Reageer op dit artikel