nieuws

Oosterberg viert 125-jarig bestaan

elektrotechniek

Dit jaar viert Oosterberg zijn 125-jarig bestaan. Dit doet de groothandel met medewerkers, klanten en leveranciers.

Oosterberg viert 125-jarig bestaan

Speciaal voor het jubileumjaar is het spaarprogramma Sterrenjacht opgezet. Klanten sparen hiermee het hele jaar voor cadeaus.

Acties en promoties

Leveranciers vieren met diverse acties en promoties het jubileum mee. En medewerkers startten het jaar met een gezamenlijk ontbijt op alle vestigingen en vieren op 2 juni tijdens een feestavond het 125-jarig bestaan.

Aanvullende diensten

Maar voor 2018 staat er bij Oosterberg nog meer op de planning: de mechanisatie van het orderpickmagazijn, het leveren van steeds meer aanvullende diensten zoals logistiek aan derden en magazijnloos installeren en de focus op duurzame oplossingen zoals duurzaam installeren met de O-nom-box.

Oosterberg: zo  begon het

125 jaar geleden startte de eerste generatie Oosterberg een piano- en orgelhandel in Zutphen. In de jaren 20 werd Oosterberg distributeur van Philips. De handel breidde zich de decennia erna uit met radio’s, televisies en huishoudelijke apparatuur.

Jaren 70: specialisme elektrotechniek

Het specialisme elektrotechniek ontstond in de jaren 70, toen installatiematerialen aan het assortiment werden toegevoegd. Halverwege de jaren 80 veranderde de strategie van Oosterberg, waarin zij zich exclusief bezig ging houden met elektrotechniek en de opmars voor het huidige succes begon.

Oosterberg nu

In het jaar 2000 kwam de vierde en huidige generatie, directeur Flip Oosterberg, aan het roer. Anno 2018 biedt Oosterberg met 20 vestigingen landelijke dekking en staat er een nieuw distributiecentrum in Apeldoorn.

Lees ook: 

Wat is de toekomstige rol van de traditionele groothandel?
Attema viert 50-jarig bestaan
Mansveld viert 55-jarig bestaan

Reageer op dit artikel