nieuws

Plug-and-play module moet installatieproces minder complex maken

elektrotechniek

Een plug-and-play woningaansluiting van elektriciteit en data moet zorgen voor minder complexiteit op de bouw. Binnenkort start in Enschede een pilot met de installatiemodule. Löwik Installatietechniek is een van de betrokken partijen.

Plug-and-play module moet installatieproces minder complex maken

Het gaat om project De Boddenkamp in Enschede. Hier legt de netbeheerder al voor de plaatsing van de woningcasco’s een hoofdaansluiting met een slimme meter aan. Vervolgens plaatst de bouwer het woningcasco met de installatiemodules. Daarna kan de installateur de elektrotechnische installatie aansluiten.

Procesmatige voordelen

Deze manier van werken is levert vooral procesmatig voordelen op. De traditioneel samenlopende werkzaamheden worden nu volledig ontvlochten.

Minder complexiteit

De plug-and-play woningaansluiting bij het pilotproject in Enschede is technisch nog niet volledig uitgekristalliseerd. Maar de betrokken partijen verwachten veel van de nieuwe aanpak. Dankzij de module zullen partijen elkaar minder in de weg zitten zodat de bouwplaats minder complex wordt.

Lees ook:

Energiemodule moet energieneutraal bouwen en renoveren goedkoper maken
Steeds meer prefab in de installatiebranche
“Wees niet de meest bescheiden partij in de bouwkolom”

Reageer op dit artikel