nieuws

Sneller kabels trekken

elektrotechniek

Cable-Glide ontwikkelde een gelijknamige tool voor het trekken van kabels. Volgens de ontwikkelaar zijn met de Cable-Glide kabels probleemloos door willekeurige bochten te trekken.

Sneller kabels trekken

“Iedere E-installateur weet hoe complex het trekken van kabels door kabelgoten is.” Dit zegt Robbert Akerboom van Cable-Glide. “Het is een ogenschijnlijk eenvoudig werkje maar kost veel tijd en mankracht. Dit doordat kabeltrajecten vaak diverse bochten bevatten waardoor de installateur de kabels niet in één keer kan doortrekken. Kabels lopen vast in de bochten en zeker wanneer de hoeken wat scherper zijn, is de kans op beschadiging relatief groot.”

Cable-Glide: opbouw en werking

De Cable-Glide bestaat uit een geleidebocht die even hoog is als de kabelgoot en met een beugel op een willekeurige plaats in de kabelgoot is te bevestigen. Akerboom: “Omdat de bevestigingsbeugel zich op de geleidebocht bevindt kan de kabel nooit uit de goot schieten. En de beugel is zo vormgegeven dat de kabel ook in de goot op de gewenste plaats blijft.”

Sneller kabels trekken

Akerboom noemt als belangrijk voordeel van de Cable-Glide dat hiermee één of meer elektrakabels gelijktijdig door één persoon door de goot kunnen worden getrokken. “Er zijn dus minder mensen nodig. Ook gaat het kabels trekken sneller.”

Van buiten naar binnen werken

Met de Cable-Glide is het mogelijk om van buiten naar binnen in de goot te werken. Dit leidt tot een optimale verdeling van de kabels in de goot waardoor de installateur er uiteindelijk meer kwijt kan. Akerboom: “De geleidebocht is bovendien probleemloos tussen reeds aanwezige kabels te plaatsen waardoor ook het bijtrekken van extra bekabeling soepel en moeiteloos is te realiseren.”

Cable-Glide: technische specificaties

De Cable-Glide is tot nu toe beschikbaar voor goten van 120 – 400 mm. Voor bredere goten tot en met 600 mm is een speciale verlengflens beschikbaar. De Cable-Glide kost € 57,50 exclusief btw en de verlengflens € 18,50 exclusief btw.

Lees ook:

Welke kabels vallen onder CPR?

Kabelbeschermbuis essentieel voor veiligheid kabels

 

 

Reageer op dit artikel