nieuws

Smart Home platform neemt installateur over in Verenigd Koninkrijk

elektrotechniek

50five, een Nederlands e-commerceplatform voor smarthome-apparaten, heeft de overname van Valley Heating Services afgerond. Het installatiebedrijf uit Chesterfield, Verenigd Koninkrijk, telt dertig medewerkers en gaat verder onder de naam 50five UK.

Smart Home platform neemt installateur over in Verenigd Koninkrijk

Met de overname van Valley Heating Services (VHS) beschikt 50five nu over een landelijk dekkend netwerk van installateurs in het Verenigd Koninkrijk. VHS gaat verder als 50five UK, waarbij het alle apparaten in en om het huis die ‘slim’ zijn installeert, zoals smart heating. De installateur is in het VK onder meer Nest Pro Elite en Tesla Powerwall Certified Installer.

Groei smart-home-markt

Het anderhalf jaar geleden gelanceerde 50five.nl is een platform voor smart home devices, zoals slimme thermostaten en verlichting, wifi-deurbellen en beveiligingsapparaten. Bekende merken die 50five aanbiedt zijn Nest, Honeywell, Philips Hue en de Ring. De smart-home-markt kent een groei van meer dan 30 procent per jaar.

Leestip: Aanhaken bij het Internet of Things

Lastig klusje

COO en oprichter van 50five Manfred Klumpenaar: “Het is belangrijk om onze klanten goed te begeleiden in deze nieuwe wereld: smart advice for every smart device. Om die slimme apparaten te installeren, is alleen soms nog wel een lastig klusje. Dat bieden we naast via ons eigen netwerk van installateurs in Nederland en België, nu ook in het Verenigd Koninkrijk aan.”

Focus op Europa

Klumpenaar: “We zijn intussen actief in Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en inmiddels is daar Duitsland bijgekomen. Ons team zullen we de komend jaar uitbreiden met nog eens 20 man. Onze verwachting is dat wij uit zullen komen op een 8-cijferige omzet in 2018.”

Over 50five

Het bedrijf is medio 2016 opgericht en is een spin-out van Engie, een wereldwijd opererend energiebedrijf en dienstverlener.

Inmiddels telt 50five zeventig man personeel – waarvan de helft in Eindhoven – en heeft het de omzet zien groeien van 0 euro in augustus 2016 naar een miljoenenomzet (€ 5,4 mln) over het eerste volledige boekjaar 2017.

Lees ook:

De toekomst is smart

Ongekende mogelijkheden smart lighting

‘Installateurs weten te weinig over geavanceerde domoticasystemen’

 

Reageer op dit artikel