nieuws

Oosterberg na 125 jaar Koninklijk

elektrotechniek

Groothandel Oosterberg mag zich voortaan ‘Koninklijke Oosterberg’ noemen. Het familiebedrijf kreeg het predicaat Koninklijk afgelopen zaterdag toegekend. Dit gebeurde tijdens het jubileumfeest ter ere van het 125-jarig bestaan van de groothandel.

Oosterberg na 125 jaar Koninklijk
links burgemeester mevr. Annemieke Vermeulen, midden algemeen directeur Flip Oosterberg en rechts aandeelhouder en zus Eldine Oosterberg. Foto: Pascale Drent

2 juni vierde elektrotechnische groothandelsmaatschappij Oosterberg zijn 125-jarig bestaan. Het feest werd onverwacht opgeluisterd met een bezoek van de Burgemeester van Zutphen, mevrouw Vermeulen.

Predicaat ‘Koninklijk’

Namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander kende burgemeester Vermeulen het familiebedrijf het predicaat ‘Koninklijk’ toe. Algemeen directeur Flip Oosterberg nam de bijbehorende oorkonde in ontvangst.

125-jarig bestaan Oosterberg

De directie, medewerkers en overige aanwezigen in de Oosterberg Buitensociëteit van Theater de Hanzehof waren compleet verrast door deze koninklijke erkenning van het 125 jaar oude familiebedrijf. Flip Oosterberg, algemeen directeur en vierde generatie ondernemer: “Dankzij de inzet van onze medewerkers, de betrokkenheid van onze partners en bovenal door het vertrouwen van onze klanten, vieren wij dit jaar ons 125- jarig bestaan. Dat het Koning Willem-Alexander heeft behaagd om ons vandaag dit predicaat toe te kennen, ervaren wij als een grote eer en vervult ons met trots.”

Jubileumfeest

Bijna 500 medewerkers en gasten waren aanwezig op het jubileumfeest in Theater de Hanzehof te Zutphen. De directie van Oosterberg had  voor hen een gevarieerd middagprogramma samengesteld met onder meer een op Oosterberg afgestemde stadswandeling. Deze leidde langs bijzondere plekjes in Zutphen. Hier werd even – letterlijk en figuurlijk – stilgestaan bij de Beukerstraat 45. Hier opende overgrootvader Oosterberg zijn pianohandel waarmee hij de basis legde voor het familiebedrijf.

Frans Bauer en Miss Montreal

Het avondprogramma begon met een speciaal theaterprogramma voor en door Oosterbergers met als titel ‘Oosterberg Got Talent’. Na de feestelijke uitreiking van het predicaat ‘Koninklijk’ werd het feest knallend afgesloten met een optreden van Frans Bauer en Miss Montreal.(Tekst gaat verder onder foto.)

Foto: Pascale Drent

Distributeur van Philips

Bijna 125 jaar geleden startte de eerste generatie Oosterberg een piano- en orgelhandel in Zutphen. In de jaren ’20 werd Oosterberg distributeur van Philips en breidde de handel zich uit naar radio’s, televisies en huishoudelijke apparatuur.

Installatiematerialen

Het specialisme elektrotechniek ontstond in de jaren ‘70, toen installatiematerialen aan het assortiment werden toegevoegd. Halverwege de jaren ‘80 veranderde Oosterberg van strategie en richtte het bedrijf zich exclusief op elektrotechniek.

Vestigingen Oosterberg

In het jaar 2000 kwam de vierde generatie, directeur Flip Oosterberg, aan het roer. Anno 2016 biedt Oosterberg met 20 vestigingen landelijke dekking. Het hoofdkantoor bevindt zich in Zutphen en het nieuwe en gerobotiseerde landelijk distributiecentrum in Apeldoorn.

Lees ook: 

 Nieuw type installateur besteedt zijn voorraadbeheer volledig uit

Wat is de toekomstige rol van de traditionele groothandel?

 

Foto: Pascale Drent

Reageer op dit artikel