nieuws

Unica en Strukton gaan locaties Prorail onderhouden

elektrotechniek

ProRail brengt het technisch onderhoud van zijn locaties in Zuid- en Midden-Nederland en van de hoofdkantoren in Utrecht onder bij een partnership tussen Strukton Worksphere en Unica.

 

Unica en Strukton gaan locaties Prorail onderhouden

Onder de naam ProCUS gaan Strukton en Unica samen met Facilicom negentien gebouwen, terreinen en installaties van ProRail onderhouden. Unica en Strukton Worksphere voeren die opdracht de komende acht jaar als combinatie uit.

Gebouwgebonden installaties

Het contract met ProRail loopt tot 2026. Het beheer en onderhoud geldt voor alle gebouwgebonden installaties, bouwkundige elementen en de terreinen voor de monumentale kantoorpanden en een groot aantal verkeersleidingsposten in het midden en zuiden van het land.

Onderhoudswerkzaamheden

Unica en Strukton Worksphere gaan gezamenlijk de elektrotechnische, werktuigbouwkundige en bouwkundige onderhoudswerkzaamheden verzorgen, op zowel preventief, correctief als planmatig niveau.

Installaties upgraden

Voor het eerste jaar is er een upgrade voorzien om alle installaties op het gewenste niveau te brengen. Naast de combinatie van Strukton Worksphere en Unica gaat Facilicom het technisch beheer van de ProRail-locaties in Noord-Nederland verzorgen (zeven panden).

Samenwerking Unica & Strukton

Met de opdracht bundelen Strukton Worksphere en Unica hun krachten. Beide organisaties verzorgden afzonderlijk al onderhoudswerkzaamheden voor ProRail-locaties.

Lees ook:

Unica gaat Enexis-panden onderhouden

Unica voert onderhoud uit voor 355 Rijkswaterstaat-locaties

Unica gaat installaties TU/e onderhouden

 

Reageer op dit artikel