nieuws

Beste leerbedrijf 2019: dit zijn de provinciale winnaars

elektrotechniek

Ook dit jaar is de verkiezing beste leerbedrijf.  Onder andere Eaton Industries en elektrotechnisch aannemingsbedrijf Breedveld & Schröder zijn de provinciale winnaars van 2019.

Beste leerbedrijf 2019: dit zijn de provinciale winnaars
Dit zijn winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2018.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf van Nederland vragen het ministerie van OCW en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven voor mbo-studenten. Deze studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend bedrijf.

Winnaars sector Techniek en gebouwde omgeving

De jury koos per provincie voor zes sectoren een winnend leerbedrijf. Dit zijn de winnaars in de sector Techniek en gebouwde omgeving:

 • J.C. Electronics  –   Groningen
 • Wetterskip Fryslânf – Friesland
 • Fokker Aerostructures – Drenthe
 • Eaton Industries – Overijssel
 • Slotboom Steenhouwers – Gelderland
 • Breedveld & Schröder – Flevoland
 • BluePrint Automation – Utrecht
 • HB Milieukundig en Civieltechnisch Adviesbureau – Noord-Holland
 • Stedin – Zuid-Holland
 • Actemium – Zeeland
 • Bosch Transmission Technology – Noord-Brabant
 • VDL Nedcar  – Limburg

Reactie Eaton Hengelo

René van der Kooi, praktijkopleider en supervisor productie systemen bij Eaton, is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons de praktijk leren. Het is de kweekvijver voor doorgroei naar functies ter vervanging van onze medewerkers die met pensioen gaan. We kunnen studenten op diverse niveaus een zeer interessante leerplek bieden. Hierbij krijgen ze goede ondersteuning van ervaren collega’s.’’

Reactie Breedveld & Schröder

Ook Breedveld & Schröder is verheugd. HR-medewerkster Karin Siebeling: “Ik ben heel blij dat we beloond worden voor iets dat wij als vanzelfsprekend ervaren. Wij leiden studenten al jaren met alle liefde op. We willen dat de student goed op zijn plek zit en hebben aandacht voor afspraken en evaluatie. Daarin staat de ontwikkeling van de student centraal.”

Robin Marcé, directeur van Breedveld & Schröder nam de oorkonde in ontvangst samen met Karin Siebeling.

Beste leerbedrijf 2019

De provinciale winnaars strijden nu verder om de landelijke titel. Ze worden beoordeeld door de jury van de sectorkamers van SBB. In zo’n kamer maken onderwijs en bedrijfsleven specifieke afspraken over de uitvoering van de wettelijke taken. De sectorkamers kiezen acht leerbedrijven die gaan strijden om de titel beste leerbedrijf 2019.

Bekendmaking landelijke winnaars

De landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf worden 18 november bekend gemaakt, tijdens de dag van het mbo. Deze dag wordt georganiseerd door SBB en de MBO Raad.

Alle winnaars van 2019

In de pdf onder dit artikel staan de winnaars van alle sectoren. Ook de provinciale winnaars van de verkiezing beste praktijkopleider 2019 worden hierin genoemd.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel