nieuws

DNV en KEMA bundelen diensten aan energiesector

energie

Het Noorse Det Norske Veritas (DNV) neemt 74,3% van de aandelen van KEMA over. Samen vormen ze een advies-, test- en certificatiebedrijf op het gebied van opwekking, transmissie en distributie van elektriciteit en van schone energie.

DNV en KEMA bundelen diensten aan energiesector

De nieuwe naam van het bedrijf is DNV KEMA Energy & Sustainability. Het zal bestaan uit alle 1800 werknemers van KEMA en 500 experts van DNV op het gebied van hernieuwbare energie en duurzaamheid.

De nieuwe onderneming zal worden geleid door Thijs Aarten, huidig voorzitter van de Raad van Bestuur van KEMA. Het hoofdkantoor zal gevestigd zijn in Arnhem in Nederland. Thijs Aarten zal rapporteren aan de Raad van Commissarissen van DNV onder leiding van Henrik O. Madsen, CEO van DNV.

Strategische match

KEMA’s activiteiten sluiten goed aan op de bestaande activiteiten van DNV op het gebied van hernieuwbare energie en duurzaamheid. Al deze activiteiten zullen geïntegreerd worden tot een sterk aanbod van diensten aan de internationale energiesector.

Het aanbod omvat diensten voor de gehele energiewaardeketen: van energiebron tot eindgebruiker. Voorbeelden zijn windenergie, afvangen en opslaan van CO2, handel in CO2, energiebesparing, opwekking, transmissie en distributie van elektriciteit en energiegerelateerde testen, inspecties en certificatie.

Wereldwijd staat de energiesector voor aanzienlijke veranderingen en investeringen. Het Internationale Energieagentschap (IEA) schat dat er tussen 2010 en 2030 USD 10 biljoen geïnvesteerd zal worden.

Reageer op dit artikel