nieuws

Ziek door windturbinegeluid

energie

Mensen die in de buurt van een windmolen wonen, kunnen ziek worden van het geluid dat ze maken. Dit staat in Spits.

Ziek door windturbinegeluid

Een onderzoeker van de Universiteit van Utrecht analyseerde het beschikbare wetenschappelijke bewijs over de gevolgen voor de volksgezondheid van het windturbinegeluid. Hij concludeert dat omwonenden wel degelijk ziek kunnen worden van het geluid dat windmolens maken.

Minstens 1500 meter

Fred van Leeuwen van het Nationaal Kritisch Platform Windenergie vindt het onderzoek een doorbraak. Het is de eerste keer dat een onderzoeker van een gerenommeerd en onafhankelijk instituut zich zo duidelijk uitspreekt over de gevolgen van windenergie. 

Windmolens stilzetten

Volgens Maurice Bakker van de Stichting Gigawiek zou het onderzoek er toe kunnen leiden dat in Nederland alle windmolens die te dicht bij bebouwing staan moeten worden stilgezet. In landen als Duitsland en Frankrijk is allang wettelijk vastgelegd dat een windturbine minstens 1500 meter van de bebouwing moet afstaan.

Lees hier het hele artikel

Reageer op dit artikel