nieuws

Zonne-energiesector demonstreert gebouwgeïntegreerde oplossingen

energie

Op Gevel 2014 tonen Nederlandse bedrijven uit de zonne-energiesector nieuwe, geïntegreerde zonne-energieproducten voor gevels en daken. Dit gebeurt onder leiding van brancheorganisatie Holland Solar.

Zonne-energiesector demonstreert gebouwgeïntegreerde oplossingen

Op het Solar Expo & Theater op Gevel 2014 geeft brancheorganisatie Holland Solar een overzicht van de esthetische en technische oplossingen voor de integratie van zonne-energieproducten in gevels en daken. Zo zijn er  gevels waarbij de zonnepanelen nauwelijks zichtbaar zijn, prefab zonne-energiedaken en panelen met geïntegreerde reinigingssystemen.  

Eneco hoofdkantoor

Een voorbeeld van een gebouw waarbij gebruik is gemaakt van gebouwgeïntegreerde zonnepanelen is het Eneco World project. In dit nieuwe Eneco hoofdkantoor zijn bijzondere technische en duurzame oplossingen verwerkt op het gebied van zonne-energie, windenergie en luchtcirculatie. Het gebouw is op grote schaal voorzien van zonnecellen. Zo heeft het gebouw aan de Zuidkant één van Nederlands grootste gevelgeïntegreerde zonnestroomsystemen met een geveloppervlakte van 500m2.

Lezingen

Holland Solar en de groep bedrijven uit de zonne-energiesector verzorgen ook een compleet lezingenprogramma op Gevel over de praktische mogelijkheden van gebouwgeïntegreerde oplossingen voor zonnepanelen.

Architectuur

Teus Olivierse van Solar Electricity Development  laat zien dat (geïntegreerde) zonnepanelen mooi kunnen zijn. Zijn lezing gaat over de architectuur van zon pv. Olivierse geeft concrete voorbeelden van technieken die beschikbaar zijn, maar die nog onvoldoende worden toegepast.

Nieuwe oplossingen

Elbert-Jan Achterberg van Straightforward geeft in zijn lezing voorbeelden van oplossingen voor geïntegreerde panelen in gevels en daken die in 2014 op de markt zullen komen. Straightforward begeleidt ondernemers die kosteneffectieve en esthetische oplossingen voor zonnedaken en gevels ontwikkelen.

Gevel 2014 is van 22 tot en met 24 januari in Ahoy Rotterdam.

Reageer op dit artikel