nieuws

Elektriciteitsnet niet berekend op massale overstap op zonne- en windenergie?

energie

Volgens TNO is het elektriciteitsnet niet berekend op een massale overstap op zonne- en windenergie. Over een jaar of vijftien dreigen daardoor stroomstoringen, tenzij de overheid in actie komt. Dit meldt bnr.nl.

Elektriciteitsnet niet berekend op massale overstap op zonne- en windenergie?

TNO biedt vandaag een rapport aan het Ministerie van Economische Zaken aan, waarin een en ander uit de doeken wordt gedaan. Volgens Rob Weterings, één van de schrijvers van het rapport, wekken we in 2030 vijftig procent van onze stroom duurzaam op en moet het net daarop worden aangepast.

Variëren

Er zijn veel mogelijkheden om pieken en dalen in het elektriciteitsnet op te vangen. De overheid heeft een rol bij het ontwikkelen van deze mogelijkheden, maar eerst moeten bedrijven wat doen, meent Weterings.

Lees het complete artikel bij bnr.nl

Reageer op dit artikel