nieuws

Breda krijgt huurzonnepanelen

energie

In Breda zijn afgelopen vrijdag 12 huurzonnepanelen geïnstalleerd. De panelen werden aangeboden door de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE), via  ‘Zon erbij’.

Breda krijgt huurzonnepanelen

‘Zon erbij’ is een nieuwe propositie die zich richt zich op de verhuur van zonnepanelen. NLE werkt hiervoor samen met Suniverse, een bedrijf dat sinds 2012 zonnepanelen aanbiedt voor de Nederlandse markt. Zon erbij sluit aan bij het project Duurzame Stad van gemeente Breda. Dit project wil bewerkstelligen dat Breda in 2044 energieneutraal is.

Onderzoeksbureau

NLE liet onderzoeksbureau Kien onderzoeken in hoeverre Nederlandse wooneigenaren geïnteresseerd zijn in het huren van zonnepalen. 1300 Nederlandse huiseigenaren van 18 jaar en ouder deden mee aan het onderzoek. In totaal deden 552 huiseigenaren mee. Het onderzoek werd uitgevoerd in augustus 2015.

Uitkomsten onderzoek

Volgens NLE blijkt uit het onderzoek dat 70% van de Nederlandse woningeigenaren geïnteresseerd  in het opwekken van eigen zonne-energie. Wel vindt deze groep de initiële investering voor de aanschaf van zonnepanelen te fors. Ruim 80% van de Nederlandse woningeigenaren zou voordelen zien in het huren van zonnepanelen met de optie tot koop. De financiële voordelen en de laagdrempeligheid van huur zijn de belangrijkste drijfveren om tot huur over te gaan.

Betaalbaar

Volgens NLE maakt het project Zon erbij het opwekken van zonne-energie voor woningeigenaren betaalbaar. Het huren van zonnepanelen zou de stap naar duurzame en betaalbare energie een stuk kleiner kunnen maken.

Kopen, huren, leasen

De laatste jaren  betalen steeds meer mensen voor het gebruik van zonnepanelen, in plaats van voor het bezit ervan. Er zijn verschillende partijen waar zonnepanelen kunnen worden gehuurd. Ook is het mogelijk zonnepanelen te leasen.

Reageer op dit artikel