nieuws

Duurzaam licht voor Afrika

energie

Velux is een samenwerking aangegaan met Little Sun en Plan International om duurzame verlichting naar Afrika te brengen. Het bedrijf heeft een eerste partij van 14.500 Natural Light solarlampen op zonne-energie geproduceerd en gedoneerd.

Duurzaam licht voor Afrika

Er worden 150 lokale verkoopmedewerkers opgeleid om de lampen in Senegal, Zimbabwe en Zambia te gaan verkopen aan gemeenschappen waar geen elektriciteit is. De training bestaat uit workshops, demonstraties en teamwerk. De Natural Light solarlampen zijn ontworpen door Mariana Arando en Luca Fondello.

Solarlampen

Ze hebben zich laten inspireren door hoe natuurlijk licht mensen kan samenbrengen. Het ontwerpconcept van de nieuwe solarlampen maakt het mogelijk om meerdere lampen aan elkaar te verbinden. Op dit moment zijn er 1,2 miljard mensen wereldwijd die geen toegang hebben tot elektriciteit. Daarnaast is betrouwbaar, duurzaam licht vaak schaars na zonsondergang.

Reageer op dit artikel