nieuws

LG Electronics investeert fors in productie zonnepanelen

energie

LG Electronics wil zijn zonne-energietak flink uitbreiden. Het bedrijf gaat miljoenen investeren in de productiecapaciteit van de zonnepanelenlijn in Zuid-Korea.

LG Electronics investeert fors in productie zonnepanelen

LG Electronics gaat de productie van zonnecellen in de stad Gumi (Zuid-Korea) verhogen met een investering van 435 miljoen dollar. De zes nieuwe productielijnen zullen de totale productiecapaciteit opschroeven van 1 GW naar 1.8GW in 2018 en 3GW in 2020. Dit laatste komt overeen met het totale elektriciteitsverbruik van een miljoen huishoudens.

Solardivisie

LG lanceerde de Solardivisie in 1995. In 2014 richtte het bedrijf het Energy Business Center op. Dit centrum is verantwoordelijk voor het Energy Storage System (ESS) en de Lighting- en Solardivisie van het bedrijf.

Cello-technologie

In augustus 2015 introduceerde LG de NeON-2-zonnemodule met de Cello-technologie. Bij deze technologie worden 12 dunne draden in plaats van drie platte balken gebruikt. De module is bekroond met een Intersolar Award in de categorie voor de beste pv-oplossing van het jaar.
 

Reageer op dit artikel