nieuws

Waar moet de energiemodule komen?

energie

Voor het huis, achter het huis, op zolder. Is er een ideale locatie voor de energiemodules die steeds meer fabrikanten en installateurs aanbieden? Of heeft iedere plek zijn voor- en nadelen? 

Waar moet de energiemodule komen?

In een energiemodule zijn alle relevante installatieonderdelen voor de woning opeen gepakt. Hoewel de modules per leverancier verschillen, komen in de regel deze componenten er in voor: boilervat, luchtwaterwarmtepomp (of een warmtepomp op bodemenergie), omvormer voor pv-panelen op het dak, regel-, bedienings- en monitoringssystemen en een internetgateway, een balansventilatie-unit met warmteterugwinning. Optioneel is vaak een buffervat voor de verwarming, een thuisaccu, of een Hr-ketel.

Een energiemodule kiezen

In ieder geval brachten Nefit, Nathan, LG en bouwbedrijf BAM totaalconcepten op de markt. En op Building Holland presenteerde ook Alklima/Mitsubishi Electric een oplossing: de Wattz-In, een ‘kant-en-klare, NOM-ready, verwarmings-, ventilatie- en tapwatermodule voor nieuwbouw en renovatie. Turn-key sustainability, easy-installation. Kortom, er valt nogal wat te kiezen. Te kiezen tússen leveranciers. En te kiezen bínnen het productaanbod van de diverse leveranciers. Want zij bieden vaak verschillende varianten aan van hetzelfde concept.

Lees meer over energiemodules in het artikel Energiemodules schieten als paddenstoelen uit de grond

Lees ook:

Warmtezuil makkelijk aan te passen aan warmtebehoefte
Neemt de brandstofcel een vlucht?

Reageer op dit artikel