nieuws

Warmtepompen Innovatieroute 2018 groot succes

energie

Een volle bak bij de door Vakblad Warmtepompen georganiseerde Warmtepompen Innovatieroute 2018 tijdens de VSK 2018. De route leidde langs innovaties van Nathan, Itho Daalderop, Viessman, Remeha en Daikin.

Warmtepompen Innovatieroute 2018 groot succes

Warmtepompen zijn hot, zo bleek maar weer eens toen in no time de innovatieroutes waren volgeboekt. De markt is gedreven door de term gasloos. Oftewel ketel eruit, warmtepomp erin, zoals Roelof Vallinga van Nathan het de groep enthousiaste toehoorders voorhield.

Energiemodule

Nathan was de eerste stop van de Innovatieroute. De fabrikant liet onder andere de Nathan Energiemodule zien. Deze energiemodules zijn custom made en goed toepasbaar bij renovatie van woningen of portiekflats. De basis vormt de lucht/water of brine/water warmtepomp van alpha innotec. De module verwarmt de woning en zorgt voor warm tapwaterbereiding. Vallinga noemde de module ideaal voor het realiseren van een nul-op-de-meter woning. Als voorbeeld gaf Vallinga de Arnhemse wijk Presikhaaf waar 96 huizen uit de jaren ’50, ’60 en ’70 volledig zijn gerenoveerd.

Tijdwinst

Deelnemer aan de innovatieroute Cees Jonas van Wtss Services zag er wel wat in. Niet zozeer in de energiebesparing, maar vooral ook het onderhoudsaspect. “Het gehalte tweeverdieners is tegenwoordig zo hoog die zijn amper thuis. Een servicemonteur kan gemakkelijk bij zo’n energiemodule. Dat scheelt enorm in de tijd.”

Modulerende lucht/water warmtepomp

Vanzelfsprekend ontbrak bij Nathan de modulerende lucht/water warmtepomp niet. Deze maakt gebruik van het natuurlijk koudemiddel (R290 propaan). Met deze innovatie sleepte Nathan de VSK publieksprijs in de wacht.

Lees het complete artikel over de Innovatieroute bij Vakblad Warmtepompen

Lees ook:

Energiemodules schieten als paddenstoelen uit de grond
Kansen voor warmtepompen
Veel cv-ketels kun je vervangen door hybride warmtepomp

 

Reageer op dit artikel