nieuws

Audi levert laadsysteem voor thuis

energie

Audi levert laadsysteem voor thuis

Audi introduceert binnenkort een thuislaadoplossing. Hiermee kan de Audi e-tron geïntegreerd worden in de huisinfrastructuur van gebruikers.

Met het standaard laadsysteem van Audi e-tron kan de auto worden opgeladen bij maximaal 11 kW. Het optionele connect laadsysteem verdubbelt het laadvermogen tot 22 kW.

Intelligent laden

Het connect laadsysteem is ook  te koppelen aan de energievoorziening binnen het huis. Via het Wifi thuisnetwerk zorgt het laadsysteem samen met het home energy management system (HEMS) voor intelligente laadfuncties.

Leestip: Installateurs krijgen meer te maken met energieopslag

Audi e-tron

Met het connect laadsysteem en HEMS kunnen e-tron-rijders gebruikmaken van variabele energietarieven om hun auto op te laden. De batterij kan worden opgeladen op momenten waarop elektriciteit goedkoper is. Het systeem houdt hierbij rekening met individuele mobiliteitsvereisten, zoals de tijd van vertrek en de batterijstatus. Eventueel kan het laadproces worden geoptimaliseerd door zonne-energie te gebruiken voor het opladen van de Audi e-tron.

Geen doorslaande stoppen

De gebruikers laden altijd met de maximaal beschikbare capaciteit die het energienet thuis en de auto aan kunnen. Het laadsysteem kijkt daarbij ook naar de energiebehoeften van andere energiegebruikers in het huis. Dit om overbelasting van het thuisnet en daarmee het doorslaan van stoppen te voorkomen.

Lees ook:

Elektrische auto als back-up in elektriciteitsnet

Laadpalen plaatsen: waar moet je aan denken?

Woonhuisinstallaties: nu en in de toekomst

 

 

Reageer op dit artikel