nieuws

Productie groene waterstof naar 4 GW

energie

De waterstofcoalitie roept de overheid op de weg te plaveien, zodat een flinke opschaling van de productie van groene waterstof mogelijk wordt.

Productie groene waterstof naar 4 GW

De waterstofcoalitie – een samenwerkingsverband van 27 partijen, met onder meer Stedin, Greenpeace, Stedin, Enexis Group, TU Delft en OCI Nitrogen. Tata Steel en Gasunie – vindt dat Nederland de elektrolyse-technologie (productiemethode voor groene waterstof, red.) verder moet ontwikkelen. Er is in Nederland immers veel wetenschappelijke kennis op het gebied van elektrochemie en gastechnologie aanwezig, zo is de redenatie. Eén van de doelen is om elektrolysers op te schalen naar 1 GW bij een kostenreductie van 65 procent.

Waterstof voor industriële toepassingen

De waterstofcoalitie heeft de kaart met industriële gebruikers al ingekleurd. “Aan de kust is er een grote potentiële vraag naar waterstof voor industriële toepassingen. Het industriecluster Chemelot ligt niet aan de kust maar kent een potentiële vraag naar waterstof van circa 25 tot 40 PJ.” De waterstof zou moeten worden geproduceerd uit windenergie.

 

Lees het hele artikel Pleidooi voor forse opschaling groene waterstof op PT Industrieel Management.

 

 

 

Reageer op dit artikel