nieuws

Certificaat voor montagesysteem van Esdec

energie

Het ClickFit EVO-systeem van Esdec haalde het certificaat BDA Agrement. Dit na toetsing door Kiwa BDA.

Certificaat voor montagesysteem van Esdec

Dit houdt in dat aangetoond is dat het montagesysteem geschikt is voor hellende daken onder verschillende omstandigheden.

Waterdichtheid

Het systeem doorliep het afgelopen jaar verschillende testmomenten. Hierbij werd onder andere gekeken naar waterdichtheid van het dak. ClickFit EVO is in Nederland zonder inslijpen voldoende waterdicht, op een paar uitzonderingsgebieden aan de kustlijn na.

Windloadtest

Ook werd aangetoond dat de dakhaak van het systeem met een hoge kracht op een gemiddelde dakpan kan steunen. Verder toonde de zogeheten windloadtest aan dat het systeem de liftkracht, nodig door windkrachtzuiging op het dak, ruim voldoende aankan.

Reageer op dit artikel