artikel

Zonnecellenvliegtuig maakt eerste internationale vlucht

installatiebranche

Het Zwitserse vliegtuig op zonnecellen Solar Impulse heeft afgelopen vrijdag zijn eerste internationale vlucht gemaakt. Het toestel vloog van het Zwitserse Neuchatel naar het Belgische Brussel.

Zonnecellenvliegtuig maakt eerste internationale vlucht

Het toestel steeg vrijdagochtend op om 8.40 uur van een militaire luchthaven in het Zwitserse Neuchatel. Na een vlucht van 13 uur en een afstand van ruim 600 kilometer landde het op vliegveld Zaventem in Brussel.

Zonnecellen

Op de vleugels van de Solar Impulse zijn in totaal 12.000 zonnecellen geplaatst. Deze voeden de 400 kg wegende accu’s in het zonnevliegtuig. De vleugels hebben een spanwijdte van 61 meter, vergelijkbaar met die van een Boeing 777.

Live verslag

Op  www.solarimpulse.com was de vlucht live te volgen. Ook toonde de website hoeveel stroom de zonnepanelen op de vleugels opwekten, wat het motorvermogen was en hoe vol de accu’s aan boord waren.

Atlantische Oceaan

De Solar Impulse maakte in juli 2010 een vlucht van ruim 24 uur boven de Alpen. In 2013 wil het Zwitserse team proberen om de Atlantische Oceaan over te vliegen. De eerste vlucht om de wereld staat gepland voor 2014.

Reageer op dit artikel