artikel

Eerste elektrische lesauto ter wereld

installatiebranche

Eerste elektrische lesauto ter wereld

Autorijschool Eigenwijsweg geeft morgen 13 september voor het eerst autorijles in een elektrische auto. Cursiste en initiatiefnemer Kim Taylor van The New Motion is van plan om met de Nissan Leaf haar rijbewijs te halen.


Kim Taylor is werknemer bij The New motion, een bedrijf dat diensten levert op het vlak van elektrisch vervoer. Het bedrijf heeft een van zijn elektrische auto’s ter beschikking gesteld voor dit project. Een wereldprimeur, aldus de initiatiefnemers.

Lesauto

Kim Taylor zal haar eerste elektrische rijbewijs halen in een Nissan Leaf. Met hulp van Nissan Nederland is de auto gekeurd door het CBR. Autobedrijf Franken heeft de dubbele besturing in de auto gebouwd.

Groene rijden

“Het belangrijkste is dat we het groene rijden in de rijschoolbranche introduceren. We gaan laten zien dat het kan!” zegt Gert-Jan van Ark, eigenaar van autorijschool Eigenwegwijs. De duurzame autorijschool van Van Ark heeft ook al lesauto’s op groen gas. 

Reageer op dit artikel