artikel

Laadstations voor elektrisch vervoer

installatiebranche

Elektrisch vervoer is een nieuwe ontwikkeling die volop aandacht krijgt op de beurs Elektrotechniek. Importeur Hateha showt op zijn stand laadstations voor thuis en voor bedrijfsparkeerplaatsen en fabrieksterreinen.

Laadstations voor elektrisch vervoer

Fabrikant Mennekes vervulde volgens Hateha een pioniersrol bij het ontwikkelen van laadstations voor elektrische auto’s. Het door Mennekes ingediende normontwerp Type 2 is intussen in veel Europese landen, waaronder Nederland, als standaard gekozen. Het normontwerp betreft zowel de infrastructuur als de laadzijde. Op de beurs Elektrotechniek 2011 laat Hateha zowel losse componenten zien, als de AM-Spot laadzuilen en de Home Charger.

Voor thuis

De Mennekes Home Charger Premium is een laadstation voor thuis. De laadstations voor in of bij woonhuizen en garages  zijn bestemd voor laden volgens Modus 3 van de IEC 61851 tot 16A, drie fase. Ze zijn ook met kWh-meter verkrijgbaar.

Stroomvoorziening

Daarnaast komt Hateha met AM-Spot laadzuilen, ontwikkeld voor toepassing op particuliere en niet- of semi-openbare locaties zoals bedrijfsparkeerplaatsen en fabrieksterreinen. De energievoorziening van de laadzuilen loopt direct via de lokale stroomvoorziening.

Contactdoos

AM-Spot laadzuilen maken laden mogelijk volgens Modus 3 van de IEC 61851 tot 22 kW voor voertuigen met communicatie-interface en via een contactdoos met beschermingscontact tot 3 kW voor voertuigen zonder communicatie-interface.

Reageer op dit artikel