artikel

“Onze branche heeft een veilige bodem”

installatiebranche

“Hoe staan we ervoor in de markt?” Dat vroeg Installatie Journaal aan Fedet-voorzitter Hans Segers in een voorbeschouwing op de beurs Elektrotechniek. Hoewel de perspectieven voor de bouwsector vrij somber zijn, ziet hij de toekomst hoopvol tegemoet.

“Onze branche heeft een veilige bodem”

“Of we nou gaan bouwen of renoveren, elektrotechniek speelt altijd een dominante rol.” Aan het woord is Hans Segers, voorzitter van de Federatie Elektrotechniek (Fedet). Hoewel de perspectieven voor de bouwsector niet rooskleurig zijn, is er hoop voor de elektrotechnische branche, stelt hij in een interview met Kasper Weigand.

Nieuwe markten

Steeds vaker is elektrotechniek ook de driver achter nieuwe markten, verklaart Segers zijn optimisme. Als trends met perspectieven noemt hij: smart grids, duurzame energie en elektrisch vervoer. Aan al die trends wordt op de beurs Elektrotechniek uitgebreid aandacht besteed. Fedet heeft op zijn eigen beursstand zelfs 45 vierkante meter gereserveerd voor informatie over en proeftuinen met smart grids.

Ict

Een andere trend die hij spot, is dat de branches steeds meer worden verweven. “De verwevenheid van ict met elektrotechniek wordt alsmaar groter. Elektrotechnische bedrijven hebben daardoor steeds meer behoefte aan ict-specialisten.”

Veilige bodem

Al bij al is er volgens Segers dus geen reden tot paniek. “Onze branche heeft een vrij veilige bodem, lager dan dat wordt het niet. Zo belangrijk is elektrotechniek voor onze samenleving.”

Lees het hele interview met Hans Segers in het beursmagazine en het septembernummer van Installatie Journaal.

Reageer op dit artikel