artikel

“Ik mis het simpele handwerk”

installatiebranche

De jubileumeditie van de Vakbeurs Elektrotechniek staat bol van de activiteiten. Er is voor elk wat wils, en elke dag heeft een eigen thema. Beantwoordt ze ook aan de verwachtingen van de beursbezoekers? Installatie Journaal nam een steekproef.

“Ik mis het simpele handwerk”

Mark Wolterman, praktijkbegeleider van InstallatieWerk Noord-Holland vindt de beurs Elektrotechniek “een écht high-tech gebeuren. Ik mis het simpele handwerk: schakelingen, draad, kabels, hoe zet je beugels vast et cetera.”

Eyeopener

Dat geldt niet voor installateur Kees, werkzaam bij een middelgroot installatiebedrijf in Bergen op Zoom: “Je ziet altijd nieuwe dingen en soms zijn dat regelrechte eyeopeners. Met die nieuwe klikbare kabeldoos van Obo Bettermann zie ik ons in de toekomst wel werken.”

Gereedschap

Ook installateur René Brauers van Brauers Connect in Partij-Wittem (Zuid-Limburg), die voor het eerst de beurs bezoekt, heeft al wat handigheidjes gezien. Hij mist nog wel gereedschap zoals boor- en zaagmachines. “Ik heb er in vakbladen over gelezen en daarom had ik verwacht dergelijke apparatuur hier ook aan te treffen.”

Lees het hele beursverslag van Elektrotechniek 2011 in Installatie Journaal nr 10.

Reageer op dit artikel