artikel

Kunststoffolie levert betere batterij op

installatiebranche

Onderzoekers van de Nationale Universiteit van Singapore verwerken een kunststof membraan tot een accu. Volgens de wetenschappers kan het resultaat onder meer dienen als buffer in installaties voor wind- en zonne-energie. Het rendement beloopt dat van onder meer lithium-ion- en loodzuuraccu’s en van supercondensators. De kosten liggen zouden onder die voor de gangbare accu’s liggen. […]

Onderzoekers van de Nationale Universiteit van Singapore verwerken een kunststof membraan tot een accu. Volgens de wetenschappers kan het resultaat onder meer dienen als buffer in installaties voor wind- en zonne-energie. Het rendement beloopt dat van onder meer lithium-ion- en loodzuuraccu’s en van supercondensators. De kosten liggen zouden onder die voor de gangbare accu’s liggen. Het membraan is een polymeer op basis van polystyreen. Het kunststof wordt tussen twee metalen folies gepakt en opgerold. De onderzoekers zoeken fabrikanten die van hun vinding een handelsproduct maken.

Reageer op dit artikel