artikel

Led-techniek valt in de prijzen

installatiebranche

Spaapen Handelsmij en HBI Bisscheroux hebben de juryprijs gewonnen van de ETOP Innovation Awards 2011. Dekra Led Keurmerk ontving de publieksversie van deze prijs. De prijzen zijn onderdeel van de vakbeurs Elektrotechniek. De jury selecteerde de Norled Polaris/HBI Serie 200 van Spaapen Handelsmij en HBI Bisscheroux als winnaar. Dit led-armatuur is bedoeld voor de openbare […]

Spaapen Handelsmij en HBI Bisscheroux hebben de juryprijs gewonnen van de ETOP Innovation Awards 2011. Dekra Led Keurmerk ontving de publieksversie van deze prijs. De prijzen zijn onderdeel van de vakbeurs Elektrotechniek.

De jury selecteerde de Norled Polaris/HBI Serie 200 van Spaapen Handelsmij en HBI Bisscheroux als winnaar. Dit led-armatuur is bedoeld voor de openbare ruimte. Uiteenlopende lenzen maken het product geschikt voor onder meer galerijen en entrees. In de laagste stand brandt de Polaris op 20 procent van het beschikbare vermogen en verbruikt hij 2,5 watt. Mede door het lage verbruik neemt de levensduur van de leds toe volgens de beoordelaars. Het is vooral de spaarstand waarmee het armatuur de interesse van de jury wekte.

Led-lampen kunnen onderling van elkaar verschillen. De energie-efficiënte en de stabiliteit van het licht lopen net als de levensduur en de veiligheid nogal uiteen. Het onafhankelijke keurmerk Dekra Led geeft uitsluitsel over de levensverwachting en de kleurstabiliteit en over de elektrische veiligheid.

Reageer op dit artikel