artikel

Proefgebruikers smart grids wassen voordelig

installatiebranche

Toekomstige bewoners van twee nieuwbouwwijken in Breda en een in Zwolle kunnen deelnemen aan een smart grid-proefproject. Voor de pilot ‘ Jouw Energie Moment’ worden honderden woningen voorzien van onder andere zonnepanelen, een slimme meter en een slimme wasmachine.


Initiatiefnemers Zwolle


De pilot in Zwolle is een initiatief van netbeheerder Enexis en Woningstichting SWZ, in samenwerking met energieleverancier DONG Energy en de Technische Universiteit Eindhoven. Zakelijke en technologische dienstverlener Logica en Flexicontrol ondersteunen het project.Initiatiefnemers Breda


De pilot in de wijken Meulenspie en Easy Street in Breda is een samenwerkingsverband van netbeheerder Enexis, energieleverancier Greenchoice en projectontwikkelaar HEJA. Zij hebben de handen ineen geslagen om samen te onderzoeken wat de kansen en uitdagingen zijn bij het gebruik van slimme energienetten.Voordelig wassen


De bewoners  van de nieuwbouwwijken Meulenspie en Easy Street in Breda en in de Muziekwijk in Zwolle wekken hun eigen energie op via duurzame bronnen als zonnepanelen. Daarnaast krijgen deelnemers aan de pilot een slimme meter en een energiecomputer in huis, waarmee gemakkelijk te bepalen is wanneer bijvoorbeeld wassen het gunstigst is. Voor de portemonnee of voor het milieu.

Reageer op dit artikel