artikel

Interactieve speeltegel wint Nationale Sport Innovatie Prijs

installatiebranche

Interactieve speeltegels voor de buitenruimte, die alle kleuren van de regenboog kunnen aannemen. Met deze Twinkel Tegels heeft bedenker en ontwerper David Klein de Nationale Sport Innovatie Prijs gewonnen.

Interactieve speeltegel wint Nationale Sport Innovatie Prijs

David Klein nam de prijs in ontvangst tijdens het nationale congres Sport, Wetenschap en Technologie op de Technische Universiteit Eindhoven. Hij kreeg een geldbedrag van 5000 euro, ter beschikking gesteld door hoofdsponsor De Lage Landen.

Interactief

Buitenspelen en voldoende bewegen is heel belangrijk voor kinderen. De Twinkel Tegel wil hier een bijdrage aan leveren. Door zijn interactiviteit, dynamiek en kleurrijke verschijningsvorm sluit hij  aan bij de belevingswereld van kinderen die opgegroeid zijn met videospelletjes en internet.

Stoeptegel

De Twinkel Tegel heeft het formaat van een standaard stoeptegel: 30×30 cm. Door de toepassing van vier druksensoren en lichtvlakken kan hij alle kleuren van de regenboog krijgen. Met één tegel kunnen kinderen al eenvoudige spelletjes spelen. Het systeem kan tegel voor tegel worden uitgebreid.

Markt

Het bedrijf Kompan heeft de Twinkel Tegel inmiddels op de markt gebracht. David Klein heeft bij de ontwikkeling van de Twinkel Tegel samengewerkt met TNO en de Haagse Hogeschool. De Freinetschool in Delft nam ze begin dit jaar voor het eerst officieel in gebruik.

Nationale Sport Innovatie Prijs

De Nationale Sport Innovatie Prijs werd voor de vierde keer uitgereikt. De Nationale Sport Innovatie Prijs en het congres Wetenschap, Sport en Technologie zijn een initiatief van stichting Sports and Technology te Eindhoven, NOC -NSF en InnoSportNL.

Lees meer over de Twinkel Tegel in Installatie Journaal van april 2011, blz. 37.

Reageer op dit artikel