artikel

Plantaardig zonnepaneel wekt stroom op

installatiebranche

Drie universiteiten proberen zonnestroom te halen uit plantaardige panelen. De panelen worden gemaakt uit een bestanddeel uit blauwgroene algen. Het bestanddeel speelt een belangrijke rol in fotosynthese, het proces waarmee planten zich in leven houden. Het plantaardige materiaal is zodanig bewerkt dat het reageert met een halfgeleider. De halfgeleider bestaat uit zinkoxide en heeft de […]

Drie universiteiten proberen zonnestroom te halen uit plantaardige panelen. De panelen worden gemaakt uit een bestanddeel uit blauwgroene algen. Het bestanddeel speelt een belangrijke rol in fotosynthese, het proces waarmee planten zich in leven houden. Het plantaardige materiaal is zodanig bewerkt dat het reageert met een halfgeleider. De halfgeleider bestaat uit zinkoxide en heeft de vorm van buisjes. De combinatie genereert een elektrische stroom zodra er licht op valt. De huidige opbrengst is nog miniem maar is volgens de Amerikaanse en Zwitserse onderzoekers zonder al te grote problemen op te voeren.

Reageer op dit artikel