artikel

Utrecht doet proef met ‘smart grids’

installatiebranche

Een proefproject moet de regio Utrecht de economische voordelen leren van ‘slimme’ energienetten.

In de komende drie jaar ontwikkelt een consortium van overheden, bedrijven, kenniscentra, onderwijsinstellingen en verbruikers hiervoor uiteenlopende producten en diensten. Andere geïnteresseerden die mee willen doen met het project ‘Smart Grid: rendement voor iedereen’ kunnen zich melden bij projectleider Taskforce Innovatie Regio Utrecht.

Het onderzoek moet onder meer uitwijzen hoe een combinatie van ‘slimme’ energiemeters en ‘slimme’ apparaten het verbruik kan verminderen. In Utrecht en Amersfoort worden binnenkort de eerste ‘slimme’ energienetten aangelegd.

‘Smart Grid: rendement voor iedereen’ draait niet mee in de twaalf proefprojecten waarmee Agentschap NL de constructie van ‘slimme’ energienetten wil bevorderen.

Reageer op dit artikel