artikel

KIEN en InstalNova bekrachtigen samenwerking

installatiebranche

Stichting Knooppunt Innovatie Elektrotechniek Nederland (KIEN) en Stichting InstalNova zijn gisteren 2 april officieel een strategische samenwerking aangegaan. In eerste instantie richt de samenwerking zich op het thema duurzaamheid.

In de praktijk werken beide organisaties al langer samen. Ze spannen zich in om wetenschappelijk onderzoek en elektrotechnische kennis te vertalen naar concrete projecten, en deze projecten marktklaar te maken. Ze willen zo de elektrotechnische installateur helpen voorop te lopen in de markt.

Aanjaagfunctie

Gerard Manshanden, bestuursvoorzitter van KIEN is blij met de officiële bekrachtiging van de samenwerking. “KIEN en InstalNova hebben beide een belangrijke aanjaagfunctie voor innovatie in de elektrotechnische branche.” De samenwerking van KIEN en InstalNova ligt erg voor de hand, vindt ook Koos Kerstholt, managing director bij InstalNova. “Onze werkzaamheden liggen in elkaars verlengde.”

Thema’s

De samenwerking van KIEN en InstalNova spitst zich tot nu toe op het thema duurzaamheid: de organisaties werken onder meer al samen bij de 0-energieprojecten van de gemeenten Enspijk en Bronckhorst. In de toekomst willen de organisaties ook gaan samenwerken rond de thema’s zorg  (levensloopbestendig wonen) en mobiliteit (elektrisch vervoer).

Stichting KIEN

Het Knooppunt Innovatie Elektrotechniek Nederland (KIEN) is een initiatief van de Stichting Elektrotechnische Ondernemers (SETO). KIEN wordt geleid door Adrie van Duijne en ondersteund en gefinancierd door onder andere Uneto-VNI, elektrotechnische installatiebedrijven, TU Eindhoven, producenten, kennisinstituten en overheid.

Reageer op dit artikel