artikel

Personenlift op duurzame energie

installatiebranche

Het Nederlandse bedrijf Grunbach heeft een lift ontwikkeld die werkt op batterijen en duurzame energie. Met zonnepanelen of een windmolentje op het schachtdak kan de Greenmotion op duurzame energie bewegen.

Personenlift op duurzame energie

Greenmotion is een machinekamerloze tractielift, aangedreven door batterijen. De lift maakt gebruik van ‘power sharing’. Een intelligent besturingssysteem kiest tijdens iedere rit de meest optimale voedingsmix tussen de ingebouwde batterijen en het reguliere spanningsnet.

Dankzij het ingebouwde batterijpakket functioneert de lift gewoon op het reguliere enkelfasige 230V lichtnet. Een zonnepaneel of een windmolentje op het schachtdak kan bijdragen aan, of zelfs zorgen voor de volledige voeding van de batterijen.

De lift is volgens Grunbach plaatsbaar in kantoren, woongebouwen, zorginstellingen en gebouwen met een openbare functie. Bij stroomuitval zijn nog zo’n 100 evacuatieritten mogelijk.

Reageer op dit artikel