artikel

Actieve gebruikers slimme meter besparen geld

installatiebranche

Uit onderzoek blijkt dat actieve gebruikers van de slimme meter tientallen euro’s per jaar besparen op gas- en stroomverbruik. ResCon onderzocht dit in opdracht van Oxxio en AgentschapNL.

Actieve gebruikers slimme meter besparen geld

ResCon benaderde consumenten die gebruik maakten van een slimme energiemeter van Oxxio. Uit de feedback van de slimme meter-gebruikers blijkt dat 99 procent ook in de toekomst behoefte heeft aan inzicht in het energieverbruik via de slimme meter.

Inzicht energieverbruik

Consumenten krijgen dankzij de slimme energiemeter inzicht in hun energieverbruik en hebben  er hierdoor volledig grip op.

Distributie energiemeter

Oxxio droeg in januari 2012 de distributie van de slimme meter over aan de netbeheerders. Toch is de slimme meter sinds kort ook te bestellen op de website van Oxxio.

Wetgeving slimme meters

De wetgeving op het gebied van slimme meters heeft als doel dat in 2020 tachtig procent van de huishoudens binnen de Europese Unie een slimme meter heeft.

In het volgende nummer van vakblad Installatie Journaal en vakblad Gawalo staat een artikel over een test met de slimme energiemeter.

Reageer op dit artikel