artikel

Vloeibare accu slaat natuurstroom op

installatiebranche

Een accu met vloeibare elektroden kan zonder problemen grote vermogens aan overtollige groene stroom opslaan. Dat menen in elk geval onderzoekers van de Amerikaanse Harvard School of Engineering and Applied Sciences. Zulke ‘flow cell’-accu’s kunnen deel uitmaken van elektrische (wijk)distributienetten. De accu’s ontlenen hun naam aan de vloeibare elektroden die doorlopend worden rondgepompt. Technisch gezien […]

Een accu met vloeibare elektroden kan zonder problemen grote vermogens aan overtollige groene stroom opslaan. Dat menen in elk geval onderzoekers van de Amerikaanse Harvard School of Engineering and Applied Sciences. Zulke ‘flow cell’-accu’s kunnen deel uitmaken van elektrische (wijk)distributienetten. De accu’s ontlenen hun naam aan de vloeibare elektroden die doorlopend worden rondgepompt. Technisch gezien voldoen ze goed. Economisch minder vanwege de hoge kosten voor de materialen en de exploitatie. De onderzoekers denken voor de meeste nadelen een oplossing te hebben gevonden. Wanneer die eenmaal zijn verwerkt kan de verbeterde ‘flow cell-accu volgens hen een impuls geven aan ‘natuurstroom’.

Reageer op dit artikel