artikel

‘Dunste led is 0,1 millimeter dik’

installatiebranche

Erik Dirven van DQM China zegt ‘s werelds dunste leds te bieden: 0,1 millimeter op dit moment en straks wellicht nog dunner als de klant erom vraagt.

Dunnere leds zijn volgens Dirven efficiënter dan dikkere en nemen daardoor minder energie op. Maar anders dan dikkere led’s kunnen de dunnere varianten moeilijker de warmte kwijt die ontstaat bij het maken van licht. Zonder aanpassingen in het ontwerp bekort de overmaat aan warmte de levensduur van de led’s. DQM loste dat probleem op met aanpassingen in het armatuur. De leds zijn van het gangbare type in de vorm van een lichtgevende folie. Op het resultaat heeft Dirven patent aangevraagd. DQM neemt de verbeterde modellen binnenkort in productie.

De armaturen zijn volgens Dirven geschikt voor hoofd- en nevenverlichting bij particulieren en bedrijven. Dirvens huidige armaturen zijn 3 of 5 millimeter dik en komen in lengtes tot anderhalve meter.

Reageer op dit artikel