artikel

Sensor spoort fouten in elektranet op

installatiebranche

Een netwerk van draadloze sensoren helpt fouten op te sporen in onderstations van het openbare elektranet. Een groep van Britse en Braziliaanse onderzoekers spoort er mankementen mee op in de isolatie van kabels en andere benodigdheden. Die gedeeltelijke ontladingen veroorzaken en tot explosies en uitval kunnen leiden. De sensoren wijzen vroegtijdig op deze gevaren zodat […]

Een netwerk van draadloze sensoren helpt fouten op te sporen in onderstations van het openbare elektranet. Een groep van Britse en Braziliaanse onderzoekers spoort er mankementen mee op in de isolatie van kabels en andere benodigdheden. Die gedeeltelijke ontladingen veroorzaken en tot explosies en uitval kunnen leiden. De sensoren wijzen vroegtijdig op deze gevaren zodat de mankementen op tijd kunnen worden verholpen.

Verder onderzoek moet leren hoe de sensoren van energie kunnen worden voorzien. Het ‘conserveren’ van meetsignalen vergt eveneens nadere studie.

Reageer op dit artikel