artikel

Accu regelt toevoer natuurstroom

installatiebranche

Onderzoekers van de Amerikaanse Stanford universiteit hebben een accu ontwikkeld die fluctuaties door zonne- en windstroom in het elektranet kan rechttrekken. De accu’s die daar tot nog toe voor zijn ontwikkeld zijn duur en hebben technische tekortkomingen. De onderzoekers zeggen dat ze beide problemen goed hebben opgelost. Hun systeem zou ook meer dan 2000 achtereenvolgende […]

Onderzoekers van de Amerikaanse Stanford universiteit hebben een accu ontwikkeld die fluctuaties door zonne- en windstroom in het elektranet kan rechttrekken. De accu’s die daar tot nog toe voor zijn ontwikkeld zijn duur en hebben technische tekortkomingen. De onderzoekers zeggen dat ze beide problemen goed hebben opgelost. Hun systeem zou ook meer dan 2000 achtereenvolgende keren zonder storingen zijn ontladen en weer opgeladen. Dat komt overeen met een periode van 5,5 jaar. De accu bestaat vooralsnog alleen in de vorm van een laboratoriumopstelling.

Reageer op dit artikel