artikel

Sms-bericht helpt energie besparen

installatiebranche

Sms-berichten herinneren medewerkers van drie Britse bedrijven en vier universiteiten eraan dat ze het licht moeten uitdoen wanneer ze naar huis gaan. Het bedrijf Federal Mogul zou tijdens de zes maanden durende proef de energienota met ruim 20 procent hebben zien dalen. Het systeem stelt uit het energieverbruik een driedimensionaal model samen en waarschuwt wanneer […]

Sms-berichten herinneren medewerkers van drie Britse bedrijven en vier universiteiten eraan dat ze het licht moeten uitdoen wanneer ze naar huis gaan. Het bedrijf Federal Mogul zou tijdens de zes maanden durende proef de energienota met ruim 20 procent hebben zien dalen. Het systeem stelt uit het energieverbruik een driedimensionaal model samen en waarschuwt wanneer dat op een bepaald moment meer wordt. Sensoren meten of het licht bij het naar huis gaan nog brandt en of apparatuur nog aan staat. Bij het extra verbruik zoekt het programma de verantwoordelijke medewerker. Een sms-bericht herinnert de functionaris eraan in het vervolg alles uit te doen. De deelnemers noemen het systeem goedkoper dan technische voorzieningen als automatische verlichting en temperatuurregelaars.

Reageer op dit artikel