artikel

Neurio registreert hoeveel stroom een apparaat opneemt

installatiebranche

Nooit meer twijfelen of het koffiezetapparaat wel uit is, belooft Energy Aware. Het bedrijf uit het Canadese Vancouver biedt die zekerheid in de vorm van zijn Neurio: een detector die onder meer waarschuwt wanneer iets aan is wat niet aan moet zijn.

Het systeem doet dat met ‘online intelligentie’ en een sensor die op Wi-Fi draait. Bedienen gebeurt met de bijbehorende app Wattson. De sensor komt in de meterkast en houdt van daar uit via stroomtransformatoren alle elektrische toestellen in de gaten. Na verloop van tijd ‘herkent’ de Neurio het elektraverbruik en waarschuwt wanneer het een afwijking constateert.

De Neurio registreert via de sensors hoeveel elektriciteit in totaal wordt verbruikt en voor hoeveel elk apparaat meetelt in dat totaal. Een beter zicht op het verbruik zou volgens Energy Aware een besparing kunnen opleveren tot 44 procent. De Neurio doet dat ook in de utiliteit met een uitvoering voor drie fasen. Het systeem regelt in een andere variant ook zonnepanelen. Gebruikers kunnen het apparaat zelf programmeren. Het toestel is volgens de fabrikant getest voor de Europese markt.

Reageer op dit artikel