artikel

Licht doet leven!

installatiebranche

Misschien herkent u het wel: op de groenteafdeling van die de ene supermarkt ziet de sla er net even wat lekkerder uit dan in die andere. Of op kantoor heeft u altijd het gevoel dat het nét even iets te donker is. Of u nou op kantoor zit, de boodschappen in de supermarkt doet of thuis met vrienden en familie van een diner geniet: licht doet leven.

Licht doet leven!

Licht bepaalt de sfeer. Dat zult u zelf ook regelmatig hebben ervaren. Licht is bovendien een vakgebied waar de ontwikkelingen met de snelheid van het licht zelf gaan! Neem alleen de al de ledverlichting. Die brengt niet alleen alle kleuren, maar daarmee ook alle mogelijke nieuwe sferen en toepassingen binnen handbereik. Mogelijkheden voor de gebruiker, maar evengoed voor de installateur.

Kennis vereist

Licht doet leven – zeker voor de installateur. Maar daar is natuurlijk wel de nodige kennis voor vereist. Wie mee wil in de verlichtingsontwikkelingen doet er dan ook goed aan zich daarin te verdiepen. Het loont! Dat begint met eens goed nadenken over de manier waarop u met licht meerwaarde kan bieden voor uw klanten. Wat kan licht voor uw klanten betekenen? Heeft uw klant behoefte aan lichtadvies? Kan een goed onderbouwde lichtberekening uw klanten verder op weg helpen? En waar moet hij dan rekening mee houden?

Beleving

Het beantwoorden van die vragen verlangt wat aan de voor- en achterkant van uw bedrijf: knowhow en vaardigheden maar ook praktische tools en middelen om uw klanten van dienst te zijn. Zorg voor beleving – bij uw bedrijf én bij uw klanten. En licht is een uitstekend middel om die beleving tot stand te brengen. Licht doet leven!

Hans Segers

Federatie Elektrotechniek

Reageer op dit artikel